Στον 1ο όροφο του κτιρίου Α του Πολιτιστικού Κέντρου, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φωτεινό και ευχάριστο, βρίσκεται η Βιβλιοθήκη, η οποία λειτουργεί ακολουθώντας τα πρότυπα των Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών της χώρας, καθώς και την Διακήρυξη της UNESCO για τις βιβλιοθήκες.

Η Συλλογή της Βιβλιοθήκης περιλαμβάνει περίπου 7.000 τίτλους που καλύπτουν θεματικά όλους τους τομείς της γνώσης, με ιδιαίτερα αναπτυγμένο το λογοτεχνικό τμήμα, το οποίο περιλαμβάνει κλασική, σύγχρονη, ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Διαθέτει περιοδικές εκδόσεις, πληροφοριακό υλικό, καθώς και ένα πλούσιο Παιδικό Τμήμα με βιβλία που απευθύνονται σε νηπιακές έως εφηβικές ηλικίες.

Είναι πλήρως αυτοματοποιημένη μέσω του ολοκληρωμένου συστήματος αυτοματισμού Βιβλιοθηκών (ILS) KOHA . Η καταλογογράφηση του υλικού ακολουθεί τους Αγγλοαμερικανικούς Κανόνες καταλογογράφησης (AACR2), ενώ η ταξινόμηση του υλικού διενεργείται σύμφωνα με το Διεθνές Δεκαδικό Σύστημα Dewey (Dewey Decimal Classification).

Στους διαθέσιμους χώρους της Βιβλιοθήκης για το κοινό, περιλαμβάνεται Αναγνωστήριο, Κέντρο Πληροφόρησης και ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για τη Παιδική Βιβλιοθήκη.

Η Βιβλιοθήκη έχει δανειστική λειτουργία, ενώ παράλληλα διοργανώνει εκδηλώσεις, σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα. Ακόμα, δημιουργήθηκε Λέσχη Ανάγνωσης που συνέρχεται μια φορά το μήνα, με συντονίστρια την κ. Αλεξάνδρα Παπάζογλου, Διευθύντρια Βιβλιοθηκών στα Κολλέγια Αθηνών.

Στο χώρο του Αναγνωστηρίου πραγματοποιούνται εβδομαδιαίως μαθήματα Σκάκι σε μαθητές του Δημοτικού.

Σκοπός της Βιβλιοθήκης είναι η ουσιαστική συμβολή τόσο σε πολιτιστικό, όσο και πνευματικό επίπεδο στην τοπική κοινωνία, με αρωγούς εκπαιδευτικά προγράμματα , ιστορικά και λογοτεχνικά αφιερώματα, για ανάδειξη και προώθηση της φιλαναγνωσίας, της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της πληροφόρησης. Έτσι, υποστηρίζει και προωθεί εκπαιδευτικές και πληροφοριακές υπηρεσίες σε κάθε μορφή, (έντυπη, οπτικοακουστική, ηλεκτρονική), με ενημέρωση και καθοδήγηση των χρηστών για άμεση χρήση τους, από ειδικευμένο προσωπικό.

Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο με το έντυπο της Βιβλιοθήκης σε μορφή pdf   ΕΔΩ

Ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθήκης : Δευτέρα έως και Παρασκευή: 9.00-17.00

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Βιβή Κατσίφα, Αρχειονόμο – Βιβλιοθηκονόμο, στα τηλέφωνα: 2710 557111 & 6974 404523 και στο library@msvf.gr