Στον 1ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φωτεινό και ευχάριστο, βρίσκεται η Βιβλιοθήκη. Πρόκειται για υπηρεσία του Ιδρύματος (Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου) και λειτουργεί ακολουθώντας τα πρότυπα των Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών της χώρας, καθώς και την Διακήρυξη της UNESCO για τις βιβλιοθήκες.

Η Συλλογή της Βιβλιοθήκης περιλαμβάνει περίπου 6.000 τίτλους που καλύπτουν θεματικά όλους τους τομείς της γνώσης, με ιδιαίτερα αναπτυγμένο το λογοτεχνικό τμήμα, το οποίο περιλαμβάνει κλασική, σύγχρονη, ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Διαθέτει περιοδικές εκδόσεις, πληροφοριακό υλικό , καθώς και ένα πλούσιο Παιδικό Τμήμα με βιβλία που απευθύνονται σε νηπιακές έως εφηβικές ηλικίες.

Είναι πλήρως αυτοματοποιημένη μέσω του ολοκληρωμένου συστήματος αυτοματισμού Βιβλιοθηκών (ILS) KOHA . Η καταλογογράφηση του υλικού ακολουθεί τους Αγγλοαμερικανικούς Κανόνες καταλογογράφησης (AACR2), ενώ η ταξινόμηση του υλικού διενεργείται σύμφωνα με το Διεθνές Δεκαδικό Σύστημα Dewey (Dewey Decimal Classification).

Στους διαθέσιμους χώρους της Βιβλιοθήκης για το κοινό, περιλαμβάνονται Αναγνωστήριο, Κέντρο Πληροφόρησης και Εντευκτήριο.

Η Βιβλιοθήκη έχει δανειστική λειτουργία, ενώ παράλληλα διοργανώνει εκδηλώσεις, σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα. Ακόμα, δημιουργήθηκε Λέσχη Ανάγνωσης που συνέρχεται μια φορά το μήνα, με την καθοδήγηση της κυρίας Αλεξάνδρας Παπάζογλου, Βιβλιοθηκονόμου στα Κολλέγια Αθηνών και Πρόεδρο των Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων Ελλάδος.

Στο χώρο του Αναγνωστηρίου πραγματοποιούνται εβδομαδιαίως μαθήματα Σκάκι σε μαθητές του Δημοτικού.

Σκοπός της Βιβλιοθήκης είναι η ουσιαστική συμβολή τόσο σε πολιτιστικό, όσο και πνευματικό επίπεδο στην τοπική κοινωνία, με αρωγούς εκπαιδευτικά προγράμματα , ιστορικά και λογοτεχνικά αφιερώματα, για ανάδειξη και προώθηση της φιλαναγνωσίας, της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της πληροφόρησης. Έτσι, υποστηρίζει και προωθεί εκπαιδευτικές και πληροφοριακές υπηρεσίες σε κάθε μορφή, (έντυπη, οπτικοακουστική, ηλεκτρονική), με ενημέρωση και καθοδήγηση των χρηστών για άμεση χρήση τους, από ειδικευμένο προσωπικό.

Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο με το έντυπο της Βιβλιοθήκης σε μορφή pdf   ΕΔΩ

Ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθήκης :

Τετάρτη: 12.30-20.30
Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 9.00-17.00

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Βιβή Κατσίφα, Αρχειονόμο – Βιβλιοθηκονόμο, στα τηλέφωνα: 2710 557111 & 6974 404523, στο fax: 2710 557158 και στο library@msvf.gr