Το Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-ΒΙΟΧΑΛΚΟ :
  • υποστηρίζει και ενισχύει το Χορευτικό Σύλλογο «ΤΕΓΕΑ», ο οποίος εμφανίζεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με σκοπό την προβολή, διάδοση και διάσωση των Ελληνικών χορών και της δημοτικής μουσικής και έχει δημιουργήσει τμήματα για όλες τις ηλικίες.
  • έχει χρηματοδοτήσει την παραγωγή ταινίας του Φίλιππου Κουτσαφτή «Αρκαδία Χαίρε». Η ταινία, που τιμήθηκε με το Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2015, ως η καλύτερη ελληνική παραγωγή, είναι μία περιπλάνηση στο χθες και το σήμερα της Αρκαδίας, ενός τόπου τόσο φορτισμένου με μύθους και αναφορές, που μοιάζει να κατοικεί σ’ ένα πεδίο που δεν ανήκει αποκλειστικά στη σύγχρονη πραγματικότητα. Ενός τόπου που έχει τη δική του ξεχωριστή θέση στο χρόνο και το χώρο, αλλά και στη συνείδηση αμέτρητων ανθρώπων ανά τους αιώνες, που ονειρεύτηκαν το ιδανικό της ή τα όσα η Αρκαδία συμβολίζει. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία εδώ
  • Το 2017 στήριξε τη θεατρική παράσταση «Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου 2» του Μορφωτικού και Ερευνητικού Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού που παρουσιάστηκε στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης και στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου στην Τεγέα.
  • Το 2018-2019 αναδιοργάνωσε πλήρως και καταλογογράφησε την Βιβλιοθήκη η οποία είναι δανειστική και ενταγμένη ψηφιακά στο Σύστημα Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Παράλληλα, δημιούργησε Λέσχη Ανάγνωσης ενηλίκων στο χώρο της βιβλιοθήκης, με συντονίστρια την Αλεξάνδρα Παπάζογλου.
  • Το 2020, αναδιαρθρώθηκε η Παιδική Βιβλιοθήκη σε νέο χώρο και εμπλουτίστηκε με περισσότερα από 1000 βιβλία.
  • Το 2020 δέχθηκε δωρεά γνήσιου εγγράφου με τίτλο «Ένορκο συμφωνητικό πατριωτικής συνεργασίας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με την Πελοποννησιακή Γερουσία (16 Οκτωβρίου 1822)», γνωστου ως «Όρκος του Κολοκοτρώνη» και έχει αναλάβει την διάδοσή του με ειδική ημερίδα στο κοινό της Τρίπολης και της Τεγέας, καθώς και σε εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
  • Το Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος – ΒΙΟΧΑΛΚΟ συμμετέχει στην Πρωτοβουλία 1821 – 2021. Η Πρωτοβουλία 1821 – 2021 συγκροτήθηκε εν όψει της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και είναι το αποτέλεσμα της συστηματικής συνεργασίας 16 διαφορετικών κοινωφελών, πολιτιστικών και επιστημονικών ιδρυμάτων της χώρας καθώς και της Εθνικής Τράπεζας.
  Συγκεκριμένα το Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος – ΒΙΟΧΑΛΚΟ υποστηρίζει τα ερευνητικά προγράμματα που υλοποιούνται με τίτλο: «Διερευνώντας άγνωστες πτυχές της Επανάστασης του 1821» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.