Το Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-ΒΙΟΧΑΛΚΟ, από το Νοέμβριο του 2000 προσφέρει μαθήματα για εκμάθηση Η/Υ ενηλίκων, σε συνεργασία με δασκάλους από πιστοποιημένες σχολές. Τα τελευταία χρόνια η συνεργασία πραγματοποιείται με την σχολή ηλεκτρονικών υπολογιστών E-γνώση.

Στην εποχή μας, η εκμάθηση Η/Υ κρίνεται πιο επιβεβλημένη από ποτέ. Η παρουσία του Η/Υ είναι συνυφασμένη πλέον με την καθημερινή μας ζωή, την εργασία, το σπίτι, το σχολείο. Η άντληση κάθε είδους πληροφορίας από το διαδίκτυο, η τηλεργασία, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η τηλεϊατρική, το ηλεκτρονικό εμπόριο, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι μερικά μόνο από τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν την κοινωνία της τεχνολογίας.

Τα μαθήματα εκμάθησης Η/Υ χωρίζονται σε δύο κύκλους μέσα στο χρόνο, το χειμερινό και τον εαρινό. Η διάρκεια παρακολούθησης σε κάθε κύκλο είναι 50 ώρες, δηλαδή περίπου 3 μήνες. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα: Δευτέρα και Τετάρτη, 16.00 – 18.00. Οι ενότητες οι οποίες διδάσκονται, είναι οι ακόλουθες: Word, Excel, Internet, Power point καθώς και βασικές γνώσεις για το λειτουργικό σύστημα.

Ο χώρος πραγματοποίησης των μαθημάτων είναι στον 1ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου. Εκεί υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα και εξοπλισμένη με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Το ενδιαφέρον για την εκμάθηση Η/Υ παραμένει αμείωτο. Το μάθημα παρακολουθούν ενήλικες και είναι εντυπωσιακό, ότι μεγάλο ποσοστό μαθητών καλύπτεται από την Τρίτη ηλικία, η οποία επιθυμεί να συμβαδίζει με την εποχή της συνεχούς εξέλιξης, δείχνοντας ιδιαίτερο ζήλο.

Η εκμάθηση Η/Υ καθώς και όλος ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός που απαιτείται για την πραγματοποίησή του παρέχονται δωρεάν.

Οι μαθητές ολοκληρώνοντας τον κύκλο των μαθημάτων τους και κατόπιν απόφασης του διδάσκοντος, παραλαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης του μαθήματος.