Στον 1ο όροφο του Κτιρίου Α’  του Πολιτιστικού Κέντρου στο Στάδιο Τεγέας, λειτουργεί η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος. Αναδιοργανώθηκε πλήρως το 2018 και είναι οργανωμένη σύμφωνα με τα διεθνή βιβλιοθηκονομικά πρότυπα. Σε ειδικά διαμορφωμένους, φωτεινούς και άνετους χώρους, η Βιβλιοθήκη διαθέτει αναγνωστήριο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές στη διάθεση του κοινού, ενώ το 2021, δημιουργήθηκε σε ξεχωριστό χώρο, το Παιδικό Τμήμα Bιβλιοθήκης και αντίστοιχο αναγνωστήριο.

Η συλλογή της Βιβλιοθήκης περιλαμβάνει περί τους 7.500 τίτλους που καλύπτουν θεματικά όλους τους τομείς της γνώσης, με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το λογοτεχνικό τμήμα, το οποίο περιλαμβάνει κλασική, σύγχρονη, ελληνική και ξένη λογοτεχνία σε μετάφραση και πληροφοριακό υλικό. Είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και η συλλογή έχει καταλογογραφηθεί, χρησιμοποιώντας το ολοκληρωμένο σύστημα αυτοματισμού Βιβλιοθηκών (ILS) KOHA. Ο ηλεκτρονικός κατάλογος της Βιβλιοθήκης είναι διαθέσιμος στη διεύθυνση: https://library.msvf.gr/

Η καταλογογράφηση του υλικού ακολουθεί τους Αγγλοαμερικανικούς Κανόνες (AACR2), ενώ η ταξινόμηση του υλικού διενεργείται σύμφωνα με το Διεθνές Σύστημα ταξινόμησης Dewey (Dewey Decimal Classification). Η πρόσβαση στον κατάλογο, πραγματοποιείται είτε στο χώρο της Βιβλιοθήκης από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του αναγνωστηρίου, είτε από οποιαδήποτε συσκευή, με πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η Βιβλιοθήκη είναι δανειστική και απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της Τεγέας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ενώ υπάρχει και πλούσια δανειστική συλλογή για παιδιά και εφήβους. Προϋπόθεση για το δανεισμό είναι η απόκτηση κάρτας μέλους, την οποία οι χρήστες μπορούν να προμηθευτούν στο γραφείο εξυπηρέτησης της Βιβλιοθήκης. Από το δανεισμό, εξαιρούνται το πληροφοριακό υλικό και η συλλογή παλαιών βιβλίων (Ειδική Συλλογή). Το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής, δανείζεται μέχρι δύο εβδομάδες και μπορεί να ανανεωθεί ακόμη μία φορά, εφόσον δεν έχει ζητηθεί από άλλο χρήστη.

Η Βιβλιοθήκη από το 2018 είναι μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, που τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Από το 2018 λειτουργεί Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων, που συναντάται μία φορά το μήνα και έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό της Τεγέας και της ευρύτερης περιοχής. Στο πλαίσιο της Λέσχης εντάσσονται και πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού, θεατρικές παραστάσεις και συναντήσεις με συγγραφείς.

Στα πλαίσια ενίσχυσης και προώθησης της φιλαναγνωσίας, της καινοτομίας και της δημιουργικότητας στα νέα παιδιά, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια, στο χώρο του παιδικού αναγνωστηρίου. Εκεί, μαθητές του δημοτικού παρακολουθούν μαθήματα σκάκι εβδομαδιαίως και στον ίδιο χώρο λειτουργεί  εργαστήριο Ρομπότ και Φιλαναγνωσία, που συνδυάζει την αποτύπωση της ιστορίας ενός βιβλίου με τη ρομποτική (Books & Bots) επίσης εβδομαδιαίως.

Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο με το έντυπο της Βιβλιοθήκης σε μορφή pdf   ΕΔΩ

Ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθήκης :

Δευτέρα: 12.00-20.00

Τρίτη: 12.30-20.30

Τετάρτη: 12.00-20.00

Πέμπτη: 09.00-17.00

Παρασκευή: 09.00-17.00

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Βιβή Κατσίφα, Αρχειονόμο – Βιβλιοθηκονόμο, στα τηλέφωνα: 2710 557111 & 6974 404523 και στο library@msvf.gr