Το Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν Στασινόπουλος-ΒΙΟΧΑΛΚΟ σε σταθερή βάση:

  • πραγματοποιεί σεμινάρια Α’ Βοηθειών σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς – ΕΕΣ, ΠΝΟΗ.
  • πραγματοποιεί ομιλίες Ιατρικού περιεχομένου, ομιλίες με θέματα Ιστορικά και γενικού ενδιαφέροντος, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, για όλες τις ηλικιακές ομάδες .
  • πραγματοποιεί προληπτικούς ελέγχους υγείας για τους μαθητές των σχολείων (Οφθαλμολογικούς, οδοντιατρικούς, ΩΡΛ, σωστής διατροφής).
  • προγραμματίζει εκδρομές, ξεναγήσεις, επισκέψεις σε μουσεία κλπ. για ενήλικες.
  • ενισχύει Αθλητικούς και Πολιτιστικούς συλλόγους στην περιοχή της Τεγέας.

Το 2017 υποστήριξε θεατρική παράσταση-διασκευή του διηγήματος του Δρ. Δημήτρη Σαμαρά «Το έξυπνο κουτάλι μου», που παρουσιάστηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για τον εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς 2017.

Από το 2016, το Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος – ΒΙΟΧΑΛΚΟ υποστηρίζει το πρόγραμμα HEART II – Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ για την περιοχή της Αρκαδίας, με σκοπό να ενημερωθούν εγκαίρως και με ορθό τρόπο οι μαθητικές κοινότητες των σχολείων της. Το Ίδρυμα, που συμβάλλει σημαντικά στο έργο της σωστής ενημέρωσης, το 2018 παρέλαβε τιμητική πλακέτα από τον καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη, για την μακροχρόνια συνεισφορά του στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών δράσεων SmokefreeGreece, που πραγματοποιούνται για τα σχολεία της Αρκαδίας. Από το 2021, το πρόγραμμα πραγματοποιείται διαδικτυακά , δεδομένων των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών εξαιτίας της νόσου COVID-19.

Το 2020 πραγματοποίησε δωρεά 650.000 ευρώ σε νοσοκομειακό εξοπλισμό και αναλώσιμα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της νόσου COVID-19, καθώς και δωρεά ενός μη επανδρωμένου τετρακόπτερου αεροχήματος (drone) DJI MAVIC 2 ENTERPRISE DUAL WITH SMART CONTROLLER με ENTERPRISE FLY MORE KIT και EXTRA BATTERIES στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων της Υπηρεσίας.