Το ντοκιμαντέρ Αρκαδία Χαίρε είναι μια περιπλάνηση στο χθες και το σήμερα της Αρκαδίας, ενός τόπου τόσο φορτισμένου με μύθους και αναφορές που μοιάζει να κατοικεί σ’ ένα πεδίο που δεν ανήκει αποκλειστικά στη σύγχρονη πραγματικότητα. Ενός τόπου που έχει τη δική του ξεχωριστή θέση στο χρόνο και το χώρο, αλλά και στη συνείδηση αμέτρητων ανθρώπων ανά τους αιώνες, που ονειρεύτηκαν το ιδανικό της, ή τα όσα η Αρκαδία συμβολίζει.

Το ντοκιμαντέρ τιμήθηκε με το Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2015, ως η καλύτερη ελληνική παραγωγή. Διάρκεια: 90΄

Κείμενα – Φωτογραφία – Σκηνοθεσία: Φίλιππος Κουτσαφτής /

Μοντάζ Εικόνας & Ηχου: Ιωάννα Σπηλιοπούλου /

Μουσική: Κωνσταντίνος Βήτα /

Κάμερα: Νικόλας Καρανικόλας, Σταμάτης Κούρος /

Παραγωγή: Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-Βιοχάλκο

Η σειρά ταινιών «ΤΕΓΕΑ: στιγμές πάνω στην απέραντη γραμμή του χρόνου» δημιουργήθηκε αξιοποιώντας υλικό από τα γυρίσματα του βραβευμένου ντοκυμαντέρ ΑΡΚΑΔΙΑ ΧΑΙΡΕ (2015) του Φίλιππου Κουτσαφτή. Το Ίδρυμα του ανέθεσε να ετοιμάσει 10 ταινίες δεκάλεπτης διάρκειας εστιάζοντας σε θέματα από την Τεγέα και τους κατοίκους της.

Από την 5η Οκτωβρίου 2021, διατίθενται ελεύθερα μέσω του καναλιού του Ιδρύματος στο YouTube , οι πέντε πρώτες μικρού μήκους ταινίες με τους  ακόλουθους τίτλους και με αγγλικούς υπότιτλους:

  1. Αλέκος & Τζάνετ Ρηγόπουλος
  2. Παναγία Επισκοπής
  3. Πανήγυρη Τεγέας
  4. Πέτρος Αντωνόπουλος
  5. Βαϊοφόρος
  6. Νεομάρτυς Δημήτριος