Τη Δευτέρα, 12.10.2020, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των μελών του Θεατρικού Εργαστηρίου, με δύο πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τους κ. κ. Αντώνη Παναγιωτόπουλο και Μίχαελ Ζάιμπελ.

Στην εισήγησή του, ο κ. Αντώνης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έχει διατελέσει επί σειρά ετών Διευθυντής Φωτισμού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έχοντας στο ενεργητικό του πλήθος συνεργασιών με πολύ σημαντικούς Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες θεάτρου, περιέγραψε τις βασικές αρχές που διέπουν τον φωτισμό του θεάτρου, με χρήση ειδικών παραδειγμάτων.

Ο κ. Μίχαελ Ζάιμπελ, Γερμανός θεατράνθρωπος που, εδώ και πολλά χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, και σκηνοθετεί θεατρικές παραστάσεις και όπερες, αναφέρθηκε στον ρόλο που καλείται να εκπληρώσει στο σύγχρονο θεατρικό γίγνεσθαι ο σκηνοθέτης σε σχέση με τους υπόλοιπους παράγοντες που συντελούν στην ολοκλήρωση μιας παράστασης.

Αμφότερες οι ομιλίες, αφενός κέντρισαν το ενδιαφέρον των μελών του εργαστηρίου και αφετέρου, «φώτισαν» το ρόλο που καταλαμβάνουν σε μία θεατρική παράσταση οι ειδικότητες του φωτισμού και της σκηνοθεσίας.

Οι συναντήσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 18.00-20.00 τηρώντας όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα υγιεινής.