Ολοκληρώθηκε σήμερα, Πέμπτη, 04/07/2019, η 3η κατά σειρά καλοκαιρινή δράση στη Βιβλιοθήκη με τίτλο «Τα μαξιλάρια των ονείρων». Η δράση αυτή σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2019 του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών υπό την αιγίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Η παιδική και η εφηβική ηλικία είναι οι περίοδοι της ζωής του ανθρώπου όπου το παρελθόν και οι αναμνήσεις καταλαμβάνουν συγκριτικά λιγότερο «χώρο» σε σχέση με το μέλλον και τα όνειρα.
Αυτό όμως το μέλλον γίνεται συχνά πηγή άγχους, όσο και ελπίδων.

Από τις εντυπώσεις που αποκομίσαμε αλλά και από τα σημειώματα που γράφουν στο τέλος κάθε δράσης, φάνηκε ότι τα παιδιά απόλαυσαν και τη σημερινή δραστηριότητα. Τους άρεσε που συζητήσαμε χαλαρά και σιγά σιγά ανοίχτηκαν τα περισσότερα παιδιά και μοιράστηκαν μαζί μας όνειρα, φόβους, ανησυχίες. Εξοικειώθηκαν και με την παρατήρηση έργων τέχνης και συγκεκριμένα ζωγραφικής και ταυτόχρονα τα ενθαρρύναμε να εκφραστούν παρατηρώντας τα. Τέλος ενθουσιάστηκαν που θα ζωγράφιζαν πάνω σε μαξιλάρια (έστω και χάρτινα) όνειρα και φοβίες τους και αυτά θα τα έπαιρναν δικά τους στο σπίτι τους.Ακόμη παρατήρησαν ότι αυτή τη φορά στη Βιβλιοθήκη υπήρχε μουσική υπόκρουση, γεγονός που υποδέχτηκαν ευχάριστα.