Η συνάντηση του Νοεμβρίου  της Λέσχης Ανάγνωσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15.11.2023. Συζητήθηκε το βιβλίο  «Το μέγαρο Γιακουμπιάν» του Αλάα Αλ-Ασουάνι.

Με αφετηρία το οικοδόμημα των δέκα ορόφων του Αγκόπ Γιακουμπιάν, πρόεδρο της αρμένικης συνοικίας, υφαίνονται οι ζωές των ενοίκων της και σε κάποιες περιπτώσεις συσχετίζονται μεταξύ τους. Οι κοινωνικές ανισότητες που απορρέουν από την ευμάρεια κα την έλλειψη αυτής, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πορεία των χαρακτήρων. Η αδικία και η φτώχεια αποτελούν κινητήριο μοχλό για τη στράτευση των νέων. Η πολιτική διαπλοκή βασιλεύει στη χώρα της Αιγύπτου, δυσχεραίνοντας τη ζωή των αδυνάτων. Τέλος, η θέση της γυναίκας στην αιγυπτιακή κοινωνία της εποχής είναι πολύ υποβαθμισμένη έως και ανύπαρκτη σε σχέση με του άντρα και αυτό φαίνεται τόσο στις οικογενειακές, όσο στις συζυγικές και επαγγελματικές σχέσεις.

Το έργο σαγήνευσε τους αναγνώστες, τους μετέφερε στην μεγαλύτερη πόλη του Νείλου, την Αίγυπτο και τους μύησε στα μυστικά ενός από τους αρχαιότερους πολιτισμούς.