Το θέμα της 6ης συνάντησης ,η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30.11.2021, ήταν το συναίσθημα του φόβου. Το σκοτάδι, οι φυσικές καταστροφές, η ίδια η φαντασία πολλές φορές ξυπνούν φόβους που μπορεί να περιορίσουν τις επιλογές και τις ενέργειες ενός ανθρώπου. Πόσο θάρρος χρειάζεται, ώστε κάποιος να τους αναγνωρίσει, να τους αποδεχτεί ή και να τους ξεπεράσει;

Η ιστορία του βιβλίου «O αλυσοδεμένος ελέφαντας» του Χόρχε Μπουκάι, οδήγησε τη σκέψη των μαθητών στο πώς η έλλειψη θάρρους ενισχύεται κάποιες φορές από αποτυχημένες προσπάθειες ή αρνητικές εμπειρίες στην παιδική ηλικία. Οι μαθητές εξέφρασαν τις δικές τους αγωνίες,  και στη συνέχεια διατύπωσαν σκέψεις, για το πώς μπορεί κάποιος να μην το βάζει κάτω, να επιμένει για να ξεπεράσει ένα εμπόδιο και να βελτιώσει τις δυνατότητές του.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια πακέτων ρομποτικού υλικού, κατασκεύασαν τον αλυσοδεμένο ελέφαντα με κινούμενα μέλη, διερευνώντας πώς ένα πιστόνι δίνει δυνατότητες κίνησης σε ένα μηχανικό σύστημα.

Τέλος, οι μαθητές δημιούργησαν σελιδοδείκτες με ήρωες τους «Πιτσιμπουίνους» της προηγούμενης συνάντησης, για να συνοδεύουν τις νέες τους αναγνώσεις από τη δανειστική βιβλιοθήκη.