Την Τρίτη 02.11.2021 νέα ρομπότ επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη, ενώ οι ήρωες των βιβλίων ζωντάνεψαν ακόμη μια φορά για να αφηγηθούν τις περιπέτειές τους.

Το θέμα της δεύτερης συνάντησής ήταν το Ταξίδι που, είτε πραγματικό, είτε φανταστικό, δίνει άλλο νόημα στη ζωή και τη γνώση του εαυτού μας.

Αναγνώστηκε η ιστορία του  Άρη, ενός σαλιγκαριού που ήθελε να μάθει τι κρύβεται πέρα από τα στενά όρια του κήπου του.

Με την αξιοποίηση του Bee Bot, του ρομπότ – μέλισσα που κινείται με βάση τη λογική της γλώσσας προγραμματισμού LOGO, οι μαθητές αναδιηγήθηκαν σκηνές από την ιστορία, ενώ διατύπωσαν σκέψεις πάνω στην εξέλιξη της δράσης και στα συναισθήματα των ηρώων. Έπειτα, αξιοποιώντας πακέτα με υλικό ρομποτικής, κατασκεύασαν τον πρωταγωνιστή της ιστορίας, τον έκαναν να κινηθεί στον χώρο, αλλά και να αλληλεπιδράσει μαζί τους με τη βοήθεια του αισθητήρα απόστασης.

Συζητήθηκαν βιβλία στα οποία ακολουθείται το μοτίβο που ο ήρωας «δραπετεύει» από την ασφάλεια του σπιτιού και της οικογένειάς του, για να εξερευνήσει νέους κόσμους, να γνωρίσει τόπους και ανθρώπους που έχουν να του μάθουν νέα πράγματα και που, τελικά μέσα από αυτά, αποκτά καλύτερη γνώση του ίδιου του του εαυτού. Έτσι, ο Άρης το σαλιγκάρι, ο Ροβινσώνας Κρούσος, ο Οδυσσέας, το κορίτσι με τον μαγικό μαρκαδόρο συναντήθηκαν για να αποκαλύψουν τη μαγεία της περιπλάνησής τους.

Η συνάντηση έκλεισε με δανεισμό βιβλίων σχετικών με ταξίδια και ταξιδευτές, ώστε η γοητεία της περιπλάνησης να παραμείνει ζωντανή στις αναγνώσεις των μαθητών.