Την Τρίτη 07.06.22 πραγματοποιήθηκε η 27η συνάντηση του εργαστηρίου «Ρομπότ στη Βιβλιοθήκη», κατά την οποία οι μαθητές ασχολήθηκαν με δραστηριότητες που είχαν ως κύριο θέμα τους το καλοκαίρι.

Αρχικά, κατασκεύασαν ένα λουλούδι από χαρτί, με στόχο να διακοσμήσουν τον χώρο που χρησιμοποιεί ο καθένας τους για να διαβάσει τα αγαπημένα του βιβλία.

Στη συνέχεια, δούλεψαν ατομικά, και με εργαλεία το ρομποτικό υλικό και τη φαντασία τους συνέθεσαν μηχανικούς μικρόκοσμους με θέμα το καλοκαίρι. Πιο αναλυτικά, έφτιαξαν μια κατασκευή με δύο επίπεδα’ στο πρώτο λειτουργούσε ένας βασικός μηχανισμός με μοχλούς και στο δεύτερο εμφανιζόταν το αποτέλεσμα της κίνησής του. Έτσι, μετά από λίγο, έκαναν την εμφάνισή τους, ένας γλάρος με καβαλάρη, μια παρέα παιδιών που κάνει καλοκαιρινά σπορ στα κύματα, μια άλλη που χοροπηδά σε τραμπολίνο και ένας βραχίονας για βουτιές σε νεροτσουλήθρα.

Τέλος, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τη διαδικασία αναζήτησης βιβλίων στον ηλεκτρονικό κατάλογο της βιβλιοθήκης. Έτσι, ψάχνοντας τα βιβλία που ήθελαν να δανειστούν, έλυσαν απορίες όπως : Πώς  χρησιμοποιούμε τις λέξεις κλειδιά στο πεδίο αναζήτησης; Πώς βρίσκω τα βιβλία της ίδιας σειράς κάνοντας «περιήγηση στο ράφι»; Πώς εντοπίζω αν ένα βιβλίο είναι διαθέσιμο για δανεισμό;

Η συνάντηση έκλεισε με ανάθεση αποστολής για την επόμενη συνάντηση :

«Ημέρα Δυνατής Ανάγνωσης : Φέρνω / Διαλέγω το αγαπημένο μου βιβλίο και μοιράζομαι με τους συμμαθητές μου ένα μικρό απόσπασμα από αυτό».