Την Τρίτη 10.05.2022  πραγματοποιήθηκε η 23η συνάντηση του εργαστηρίου «Ρομπότ στη Βιβλιοθήκη». Λίγο πριν την έναρξη, οι μαθητές έπαιξαν το επιτραπέζιο παιχνίδι ταχύτητας, αντίληψης χώρου και συνδυαστικής σκέψης που προκαλεί μικρούς και μεγάλους, ενώ συγχρόνως πλαισιώνει ταιριαστά τη στοχοθεσία της STEAM εκπαιδευτικής φιλοσοφίας.

Ως προς το θέμα της εβδομαδιαίας συνάντησης, αφορμή για αυτό αποτέλεσε η αγάπη της ομάδας για τα ζώα, τη φύση και τα κινούμενα σχέδια. Έτσι, λοιπόν, δόθηκε η ευκαιρία για συζήτηση γύρω από ερωτήσεις με παράξενες απαντήσεις, όπως:

  • Μπορεί να ζωντανέψει τρισδιάστατα ένα ρακούν στην Παιδική Βιβλιοθήκη;
  • Τι σχέση έχουν οι κότες με τους δεινόσαυρους;
  • Τι ζώο είναι στην πραγματικότητα ο Ταζ των Looney Tunes ή ο Pikachu των αγαπημένων Pokémon;
  • Σε ποια μέρη της γης ζουν κάποια από τα πιο παράξενα ζώα του κόσμου;

Στη συνέχεια, οι μαθητές κατασκεύασαν με τη βοήθεια ρομποτικού υλικού τον αγαπημένο πρωταγωνιστή από τα «τερατάκια τσέπης» και τον προγραμμάτισαν, ώστε να κινεί την ουρά του με παράλληλη σύνδεση γραναζιών. Έπειτα, πρόσθεσαν ήχους και άλλες δυνατότητες, για να ζωντανέψουν ακόμη περισσότερο το μοντέλο τους.

Τέλος, δανείστηκαν βιβλία με ήρωες ζώα που πολλές φορές αποκτούν ανθρώπινες ιδιότητες μέσα στις ιστορίες που πρωταγωνιστούν, αλλά και βιβλία γνώσεων σχετικά με τον κόσμο των ζώων.