Την Τρίτη 03.05.2022 πραγματοποιήθηκε η 22η συνάντηση του εργαστηρίου Ρομπότ στη Βιβλιοθήκη με θέμα τη γιορτή της μητέρας.

«Ποιο άραγε είναι το πιο σημαντικό δώρο που θα μπορούσε κανείς να προσφέρει στη μητέρα του, με αφορμή τη συγκεκριμένη μέρα;» αναρωτήθηκαν οι μαθητές, και η απάντηση δεν ήταν άλλη από…κοινό ποιοτικό χρόνο. Έτσι, κατασκεύασαν μια δημιουργία-έκπληξη για να την προσφέρουν «τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου» στη μητέρα ή σε άλλο αγαπημένο τους συγγενικό πρόσωπο.

Παράλληλα, το παραμύθι «Η επιλογή» από τη συλλογή «Παραμύθια από τόπους της Αφρικής» του Μάνου Κοντολέων συνόδεψε τη διαδικασία της κατασκευής, δίνοντας το μήνυμα της αξίας των συναισθημάτων στα πλαίσια της οικογενειακής ζωής.

Τέλος, οι μαθητές συνεργάστηκαν ώστε να φτιάξουν ένα ρομποτικό μοντέλο με δύο φιγούρες –ένα παιδί και μια μητέρα- που πλησιάζουν η μία την άλλη, με το παιδί να προσφέρει ένα λουλούδι στη μητέρα. Ο μηχανισμός, που λειτουργούσε ως διπλή κρεμαγιέρα με κίνηση σε αντίθετες κατευθύνσεις, βασίστηκε στο ταίριασμα δέκα γραναζιών διαφορετικού τύπου και την αξιοποίηση του κιβωτίου ταχυτήτων.

Στο κλείσιμο της συνάντησης, οι μαθητές δανείστηκαν βιβλία σχετικά με την παρουσία της μητέρας ή του πατέρα στη ζωή ενός παιδιού και άλλα δικής τους επιλογής.