Σε συνέχεια της ομιλίας «Το πρόβλημα της υπέρτασης σήμερα: μύθοι και αλήθειες», που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος, ο κ. Εμμανουήλ Ανδρεάδης, Διευθυντής του Κέντρου Υπέρτασης και Καρδιαγγειακής Προστασίας στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικού, προσφέρει τη δυνατότητα σε δέκα (10) ασθενείς, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπέρτασης, να συμμετάσχουν σε εγκεκριμένο πρόγραμμα παρακολούθησης της πίεσης.
Το εγκεκριμένο πρόγραμμα παρακολούθησης της πίεσης στοχεύει:
1. Στον έλεγχο της πίεσης με μετρήσεις στο σπίτι και αυτόματη μεταφορά των δεδομένων στο Κέντρο Υπέρτασης (αδυναμία αλλοίωσης μετρήσεων)
2. Υπενθύμιση λήψης της φαρμακευτικής αγωγής
3. Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας και της συμμόρφωσης του ασθενούς σε αυτή
4. Άμεση τροποποίηση της φαρμακευτικής αγωγής αν δεν επιτυγχάνεται ρύθμιση της πίεσης
Στον ασθενή θα παρέχεται δωρεάν ένα πιεσόμετρο συγκεκριμένου τύπου με το οποίο θα καταγράφει την πίεσή του στο σπίτι, πρωί και βράδυ επί 4 εργάσιμες ημέρες την εβδομάδα και οι μετρήσεις θα αποστέλλονται μέσω του Bluetooth του κινητού τηλεφώνου του ασθενή (smartphone) στο Κέντρο Υπέρτασης.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα αφορά σε χρονικό διάστημα 6 μηνών.
Προϋπόθεση είναι ο/η ασθενής να διαθέτει κινητό τηλέφωνο (τεχνολογίας Android, ΟΧΙ iphone) και να μπορεί να μεταβεί για την πρώτη συνάντηση με τον ιατρό στην Αθήνα.
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα δοθεί προτεραιότητα στους κατοίκους της Τεγέας.
Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την κ. Τριαντάφυλλη Σωτηροπούλου στο 2710 557111.