Η τέταρτη, και τελευταία εβδομάδα των καλοκαιρινών δράσεων ήταν αφιερωμένη στα παιχνίδια, τα ταξίδια και την ανεμελιά του καλοκαιριού. Η αφορμή δόθηκε μέσα από τα βιβλία  «Ένα παιδί από το πουθενά» της Άλκης Ζέη & «Ο θησαυρός της Βαγίας» της Ζωρζ Σαρή. Ακολούθησε σειρά από παιχνίδια λέξεων του καλοκαιριού με τον περιορισμό να μην μπορεί να ακουστεί η λέξη ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, τα οποία πρόσφεραν άφθονο γέλιο και διασκέδαση στους μαθητές. Για τα ταξίδια του φετινού καλοκαιρού, τα παιδιά κατασκεύασαν με την τεχνική του κολλάζ το δικό τους αερόστατο, ώστε να μπορούν να μεταφερθούν σε αγαπημένους τόπους.  Τέλος, ζωγράφισαν, με τη δική τους καλλιτεχνική ματιά,  αναμνηστικά μπλουζάκια με σύνθημα «Το σεντούκι του καλοκαιριού».

Παράλληλα, στο εργαστήριο Ρομποτικής & Φιλαναγνωσίας οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και με την αξιοποίηση ρομποτικού υλικού, ζωντάνεψαν ήρωες και στιγμιότυπα από το βιβλίο «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου». Έτσι, ο Θόδωρος η χελώνα, το αγαπημένο κατοικίδιο του Πέτρου, το ραδιόφωνο ως μέσο ενημέρωσης της εποχής, καθώς κι ένας καταπέλτης αγάπης αποτέλεσαν τμήματα μιας ιστορίας με σημαντικά διδάγματα. Η ομάδα που αποτελείται από μαθητές μικρότερης ηλικίας με αφορμή το βιβλίο «Μια Κυριακή του Απρίλη» της Άλκης Ζέη και τις σκέψεις του ήρωα, συζήτησε τη σημασία του να υπάρχουν ελεύθεροι χώροι πρασίνου μέσα στην πόλη, για να μπορούν να παίζουν τα παιδιά ή να κάνουν τον περίπατό τους οι μεγάλοι. Έπειτα, με την αξιοποίηση ρομποτικού υλικού, οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες και κατασκεύασαν παιχνίδια που συναντά κανείς σε παιδικές χαρές. Έτσι, κούνιες και γύρω-γύρω έκαναν την εμφάνισή τους υπό τα συνθήματα «Σώστε το πάρκο» και «Ναι στο πράσινο, Όχι στο γκρίζο».

Με την ολοκλήρωση των Καλοκαιρινών Δράσεων για το 2023, όλοι η μαθητές που συμμετείχαν έλαβαν ως δώρο επιλεγμένα βιβλία από τις τιμώμενες συγγραφείς Άλκη Ζέη και Ζωρζ Σαρή.

Η Βιβλιοθήκη συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας με τίτλο «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ».

Στο τέλος, όλοι οι μαθητές δανείστηκαν βιβλία των αγαπημένων συγγραφέων Ζέη και Σαρή, καθώς και άλλα δικής τους επιλογής για να διαβάσουν στις διακοπές τους.