Η τρίτη εβδομάδα των καλοκαιρινών δράσεων «Το σεντούκι του καλοκαιριού» προετοίμασε τους μαθητές για ταξίδια διακοπών, αλλά και της φαντασίας. Η αφορμή δόθηκε από το βιβλίο «Η μωβ ομπρέλα» της Άλκης Ζέη. Στη συνέχεια μέσα από ένα παιχνίδι  με νήματα πλέχτηκαν τα φανταστικά ταξίδια των παιδιών και δέθηκαν μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα περίτεχνο γαϊτανάκι. Έπειτα διακόσμησαν τη δική τους βαλίτσα των διακοπών, επιλέγοντας τα κατάλληλα αντικείμενα που θα περιλαμβάνει για ανταποκρίνεται στο ταξίδι τους. Τέλος, ζωγράφισαν με τη δική τους καλλιτεχνική ματιά τα δικά τους αναμνηστικά μπλουζάκια με σύνθημα «Το σεντούκι του καλοκαιριού».

Παράλληλα στο εργαστήριο Ρομποτικής & Φιλαναγνωσίας οι μαθητές γνώρισαν τον Ίκαρο, ένα δεκάχρονο αγόρι που πρωταγωνιστεί στο βιβλίο της Άλκης Ζέη «Ένα παιδί από το πουθενά». Έπειτα, με την αξιοποίηση ρομποτικού υλικού, κατασκεύασαν τον κρυφό πρωταγωνιστή της ιστορίας, έναν παπαγάλο, το «Αγόρι». Στο πέρασμα της ιστορίας, ο δεσμός του Ίκαρου με το κατοικίδιο μεταβάλλεται, καθώς βιώνει καταστάσεις που του αλλάζουν τη ζωή. Η ομάδα που αποτελείται από μαθητές μικρότερης ηλικίας με αφορμή το βιβλίο «Το κουμπί και μια βελόνα» της Ζωρζ Σαρή συνδύασε κουμπιά, κλωστές και φιγούρες, ώστε να φτιάξει μια χειροτεχνία κάτω από το σύνθημα «Το κουμπί σαν το μπαλόνι την αγάπη απογειώνει». Τέλος με επιρροές από το βιβλίο της Ζωρζ Σαρή «Το γαϊτανάκι», τα παιδιά αξιοποίησαν ρομποτικό υλικό, ώστε να φτιάξουν το δικό τους περιστρεφόμενο γαϊτανάκι.

Η Βιβλιοθήκη συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας με τίτλο «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ».

Στο τέλος, όλοι οι μαθητές δανείστηκαν βιβλία των αγαπημένων συγγραφέων Ζέη και Σαρή, καθώς και άλλα  δικής τους επιλογής.