Τα τελευταία 30- 40 χρόνια, παρά τις οδηγίες περί υγιεινής διατροφής  που δίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, παρατηρείται σημαντική αύξηση χρόνιων νοσημάτων, που σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα και το είδος των τροφών.  Μπορεί μεν, να έχουμε αποτελεσματικές φαρμακευτικές και χειρουργικές θεραπείες, αλλά εξακολουθούμε να θεραπεύουμε τα αποτελέσματα που προκαλεί στην υγεία η κακή και επεξεργασμένη, κατά μεγάλο βαθμό, διατροφή. Η φαρμακευτική βιομηχανία και η βιομηχανία τροφίμων, η ιατρική έρευνα αλλά και οι πολιτικές των χωρών συνέβαλαν στο σημερινό πρόβλημα.
Δυνητικά όλα αυτά τα χρόνια νοσήματα, (καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνος και σακχαρώδης διαβήτης),  που αποτελούν και μεγάλη επιβάρυνση στα συστήματα υγείας παγκοσμίως, θα  μπορούσαν να προληφθούν σε μεγάλο βαθμό με διαφορετική προσέγγιση, σωστότερη μεθοδολογία και πιο ευρεία λογική.  

Για το σημαντικό αυτό θέμα, θα μας μιλήσει ο
Ενδοκρινολόγος  κ. Στυλιανός Ι. Γρηγοράκης
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών,
Υπεύθυνος Ενδοκρινολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ General

την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 και ώρα 7.00μμ
στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος στο Στάδιο Τεγέας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.