«ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ»
 
Τα τελευταία χρόνια η χρήση των κινητών τηλεφώνων από τα παιδιά είναι πολύ διαδεδομένη και μελέτες δείχνουν ότι περισσότερο από 80% των παιδιών έχουν δικό τους κινητό.     
Υπάρχουν πολλές μελέτες για τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία από την ακτινοβολία της κινητής τηλεφωνίας κυρίως γιατί εφάπτονται στο σώμα μας όταν είναι σε χρήση.
Με τα παιδιά και τους εφήβους πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί- ακόμη και αν οι μελέτες δεν αποδεικνύουν επιπτώσεις- γιατί είναι ευάλωτοι.
Από την άλλη πλευρά τα παιδιά και οι νέοι μπορούν πολύ εύκολα να γαντζωθούν στον υπολογιστή με πολλούς τρόπους. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο του εθισμού στο διαδίκτυο και γίνεται συζήτηση ώστε να ταξινομηθεί ως ψυχικό νόσημα.
Η υπερβολική ή η κακή χρήση των δυνατοτήτων του διαδικτύου, αλλά και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών είναι μια σύγχρονη απειλή για την υγεία των παιδιών.
Την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008 και ώρα 7.00μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου Τεγέας, η κα. Ιωάννα Αντωνιάδου-Κουμάτου, Παιδίατρος, Διευθύντρια Κοινωνικής & Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, θα μας μιλήσει για τις επιπτώσεις της σύγχρονης τεχνολογίας στην ανάπτυξη των παιδιών μας και για το πώς μπορούμε να τα προφυλάξουμε.
 
Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
 
Την εκδήλωση διοργανώνει το

 «ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΗΛ Ν. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΒΙΟΧΑΛΚΟ»