Δεν υπάρχει σήμερα γονιός – πατέρας ή μητέρα – που να μην διερωτάται ή να μην προβληματίζεται για το αν αντιμετωπίζει, ορισμένες φορές, σωστά το παιδί του ή μήπως θα έπρεπε να κάνει κάτι άλλο. Πατέρας και μητέρα έχουν ο καθένας τα δικά τους βιώματα και τη δική τους προσωπικότητα και για το λόγο αυτό μπορεί οι απόψεις τους να μην συμφωνούν, ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές της ζωής με τα παιδιά τους. Αλλά και το κάθε παιδί είναι διαφορετικό από το άλλα. Είναι επομένως δύσκολο να γενικεύει κανείς δίνοντας στους γονείς «συνταγές» για το τι πρέπει να κάνουν στις κρίσιμες στιγμές γιατί αυτές μπορεί να μην πετυχαίνουν σε όλες τις περιπτώσεις.


 

Η ενημέρωση των γονιών σε θέματα σχέσεων με τα παιδιά, καθώς και η συζήτηση με άλλους γονείς και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με τον συντονισμό ειδικών ψυχολόγων δίνει ευκαιρίες να βρουν μόνοι τους οι γονείς τις απαντήσεις σε ερωτήματα που τα απασχολούν. 

Αυτός είναι ο σκοπός της εκδήλωσης «Μια ταινία, μια συζήτηση», που θα συντονίσουν οι ψυχολόγοι της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρίες Άννα Κοκκέβη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Βασιλική Ρότσικα, Λέκτορας, τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2006 και ώρα 7.00 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου Τεγέας. 

Στην εκδήλωση θα προβληθεί η γαλλική ταινία «Η διαδρομή των σχέσεων γονέων παιδιών» με ελληνικούς υπότιτλους και θα ακολουθήσει συζήτηση υπό τον συντονισμό των δύο διακεκριμένων ψυχολόγων του Πανεπιστημίου Αθηνών.


 

Το θέμα αφορά όλους τους γονείς, μητέρες και πατέρες. Θα χαρούμε ιδιαίτερα να τιμήσετε την εκδήλωση με την αθρόα συμμετοχή σας. 

Την εκδήλωση διοργανώνει το «ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΗΛ Ν. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΒΙΟΧΑΛΚΟ».