ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ   ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ & ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ, ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Στο Στασινοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο λειτουργούν :

 Για ενήλικες :

  • καλλιτεχνικά εργαστήρια πάτσγουορκ, ζωγραφικής, κεραμικής, βιβλιοδεσίας, φωτογραφίας και λέσχη ανάγνωσης
  • προσφέρονται μαθήματα χορωδίας και ψηφιακής ενδυνάμωσης

 Για παιδιά:

  • προσφέρονται μαθήματα μουσικής, σκάκι, πληροφορικής, ρομποτικής και φιλαναγνωσίας

 

Επίσης, παρέχονται μαθήματα παραδοσιακών χορών σε συνεργασία με τον «Χορευτικό Σύλλογο ΤΕΓΕΑ» για όλες τις ηλικίες.

Προτεραιότητα έχουν οι Τεγεάτες και κατόπιν, οι  κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2022-2023 &  ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΤΙΡΙΑ:

 

Πάτσγουορκ Μυρτώ ΒλασσοπούλουΚτίριο Α
Ζωγραφική Καλλιόπη ΣταματάρηΚτίριο Β
Κεραμική Λία ΚελαϊδήΕργαστήριο Κεραμικής, κτίριο Γ
ΧορωδίαΒασίλης ΖάχαρηςΚτίριο Α
ΒιβλιοδεσίαΣτέλλα ΛέγγαΚτίριο Β
ΦωτογραφίαΘοδωρής ΠαπαγεωργίουΚτίριο Α
Λέσχη ΑνάγνωσηςΑλεξάνδρα ΠαπάζογλουΒιβλιοθήκη, κτίριο Α
Εκμάθηση χειρισμού Η/Υ και ρομποτικήΑθανάσιος ΣχίζαςΔημοτικό Σχολείο Τεγέας & Εργαστήριο Πληροφορικής έναντι κτιρίου Α
Ψηφιακή ενδυνάμωση και Ρομπότ & ΦιλαναγνωσίαΜαρίνα ΡαουζέουΕργαστήριο Πληροφορικής, έναντι κτιρίου Α
ΣκάκιΓιάννης ΚουτουζώφΠαιδική Βιβλιοθήκη, κτίριο Α
Παραδοσιακοί χοροίΓιώργος ΛιάροςΓυμναστήριο Δ. Σχ. Τεγέας

& Κτίριο Α

 

Στόχος του Ιδρύματος είναι η καλλιτεχνική και πολιτιστική επιμόρφωση των Τεγεατών μέσα από διάφορα προγράμματα, προκειμένου να αναδειχθούν οι δεξιότητες όσων ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν.

Προϋπόθεση για τους συμμετέχοντες  στα μαθήματα και στα εργαστήρια,  πρέπει  να είναι η αγάπη για μάθηση. Μαζί με την βελτίωση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων, θα μπορούν να αξιοποιήσουν  την τέχνη που διάλεξαν, ενδεχομένως  και  επαγγελματικά. Αυτός είναι και ο απώτερος σκοπός του Ιδρύματος.

Κάθε διετία θα παρουσιάζεται η δουλειά των μαθητών των καλλιτεχνικών εργαστηρίων  σε ομαδικές εκθέσεις.

Στα εργαστήρια και τα μαθήματα ενηλίκων, γίνονται δεκτοί άνδρες και γυναίκες, άνω των 18 ετών, ενώ για την συμμετοχή των ανηλίκων σε προγράμματα, απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση γονέων ή κηδεμόνων.

 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Ο αριθμός των ατόμων είναι συγκεκριμένος ανά τμήμα, κατά την κρίση των διδασκόντων. Τα τμήματα πρέπει να είναι ευέλικτα για την σωστή λειτουργία τους και για όφελος των μαθητών.

Κριτήριο για τη ανανέωση της φοίτησης τους για την επόμενη χρονιά, θα είναι η   απρόσκοπτη σχέση διδάσκοντος και διδασκομένου, η σταδιακή πρόοδός τους και η υπευθυνότητά τους.

Τα τμήματα των εργαστηρίων διαρκούν συνήθως τρία χρόνια.

Μετά τα τρία χρόνια παρακολούθησης ενός μαθητή σε  εργαστήριο ή μάθημα, θα είναι στην κρίση του διδάσκοντος εάν θα συνεχίσει, ανάλογα με την έφεση που δείχνει.

Κανονικά, μετά τα τρία χρόνια παρακολούθησης, τα τμήματα ανανεώνονται με νέους μαθητές, που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Βεβαίως, οι παλαιοί μαθητές θα μπορούν να απευθύνονται στον διδάσκοντα πάντα, όποτε χρειαστούν την βοήθειά του.

Η παρακολούθηση των προγραμμάτων, περιλαμβάνει ακόμη και επισκέψεις των μαθητών σε εκθέσεις, μουσεία και θεατρικές παραστάσεις, για  περισσότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στο μάθημα που διάλεξαν να παρακολουθήσουν.

Απουσίες

Η παρουσία των συμμετεχόντων στα εργαστήρια, θα πρέπει να είναι τακτική και συνεπής, ένδειξη σεβασμού προς τα άτομα που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν, αλλά δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν.

Οι διδάσκοντες τηρούν απουσιολόγιο και ενημερώνουν το Ίδρυμα για την εν γένει πρόοδο των μαθητών. Οι απουσίες δημιουργούν αναστάτωση στους υπόλοιπους μαθητές, διότι δημιουργούνται κενά, που πρέπει να καλυφθούν αφού επιστρέψουν.

Δικαιολογημένη απουσία θεωρείται, όταν συντρέχουν οικογενειακοί λόγοι ή λόγοι υγείας.  Η άνευ λόγου απουσία είναι αδικαιολόγητη και παρακαλούμε να περιορίζεται στο ελάχιστο.

Οι μαθητές θα πρέπει να ενημερώνουν την υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος  Τριαντάφυλλη Σωτηροπούλου (2710 557111 & 6974 404524), ή την βιβλιοθηκονόμο κ. Βιβή Κατσίφα (2710 556835 & 6974 404523), τουλάχιστον μία ημέρα νωρίτερα, ή εκτάκτως την ίδια ημέρα, ώστε να πληροφορεί τους διδάσκοντες εγκαίρως.

Εάν οι απουσίες του μαθητή υπερβαίνουν τον αριθμό που ο διδάσκων κρίνει πως είναι εις βάρος του τμήματος και της προόδου του ιδίου, τότε τη θέση του θα καλύπτει ο επόμενος επιλαχών.

Στην περίπτωση απουσίας του διδάσκοντος, οι μαθητές θα ενημερώνονται εγκαίρως από το Ίδρυμα.

Ευχόμαστε σεβασμό στον Κανονισμό Λειτουργίας του Ιδρύματος, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αποτελεσματικό και καρποφόρο και αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά.

Οκτώβριος 2022