Στη διάρκεια της τέταρτης εβδομάδας καλοκαιρινών συναντήσεων, οι μαθητές του τμήματος της Παιδικής Βιβλιοθήκης συνέχισαν τις …Χμεξερευνήσεις τους με δράσεις φιλαναγνωσίας και κατασκευές.

Αρχικά, ξεφύλισσαν επιλεγμένα βιβλία και εντόπισαν στιγμιότυπα καλών πράξεων με ειδικούς φακούς-ψαχτήρια. Στη συνέχεια, με αφορμή την ιστορία της «Χώρας των Λεξοφάγων Χμ» της Κατερίνας Κρις, ανακάλυψαν κρυμμένες λιχουδιές σε διάφορες λέξεις.

Έπειτα, ζωντάνεψαν με τουβλάκια και γρανάζια Λεξοφάγους Χμ που κάνουν γύρω γύρω όλοι ή άλλους που τραμπαλίζονται σε γραμμές τετραδίων. Τέλος, ολοκλήρωσαν τα Τετραδιάκια Φαντασίας τους, προσθέτοντας δέσιμο και διακόσμηση στις σελίδες τους.

Στο κλείσιμο των συναντήσεων, είχαν χρόνο να δανειστούν βιβλία από τον χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης, να συνθέσουν ψηφιακά παζλ και να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια.

Για το τμήμα των παιδιών που συναντάται στο κτίριο Β, το σεντούκι επεφύλασσε πειρατικές διαδρομές αλλά και διαδρομές όλοι μαζί σχηματίζοντας κοινότητα. Αφόρμηση στάθηκαν πάλι κεφάλαια από το βιβλίο του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Τα ψηλά βουνά» ώστε τα παιδιά να ταξιδέψουν στα πειρατικά πλοία, αλλά και σε διαδρομές που ενδυνάμωσαν την ομαδικότητα και το συλλογικό πνεύμα.

Μέσα από διασκεδαστικά ομαδικά παιχνίδια τα παιδιά εξάσκησαν τη μνήμη τους, την εφευρετικότητά τους, κρατώντας ταυτόχρονα το χιούμορ τους σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Τέλος επηρεασμένοι από τη θάλασσα, κατασκεύασαν πρωτότυπα χταπόδια και αποτύπωσαν μοναδικά το βυθό της φαντασίας τους.

Την Πέμπτη 14.07.2022, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των καλοκαιρινών συναντήσεων επιφυλάσσοντας σε όλα τα παιδιά μια πολύ ευχάριστη έκπληξη…

Η Κατερίνα Κρίς, αγαπημένη συγγραφέας των Φραντζ Κλάφτα και Η φαντασία επισκέφθηκε τα παιδιά και μοιράστηκε μαζί τους τα μυστικά ενός ευφάνταστου σκιτσογράφου, ενθαρρύνοντας τα παράλληλα να καλλιεργήσουν δημιουργικά τη φαντασία τους και να την αποτυπώσουν με μοναδικό τρόπο στο χαρτί.

Σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις Καλοκαιρινές Δράσεις 2022 δόθηκε ως αναμνηστικό δώρο  ένα βιβλίο της Κατερίνας Κρις.

Η Βιβλιοθήκη ανανεώνει το ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι…

Έως τότε βουτήξτε άφοβα… στη θάλασσα αλλά και στα βιβλία!

Η Βιβλιοθήκη συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022 του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και οι καλοκαιρινές δραστηριότητες έχουν προσαρμοστεί μέσα από τα προτεινόμενα εργαστήρια.