Στη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας καλοκαιρινών συναντήσεων οι μαθητές του τμήματος της Παιδικής Βιβλιοθήκης συνέχισαν να ανακαλύπτουν τη μαγεία που κρύβεται στο χαρτί . Αρχικά, διερεύνησαν τον μεγαλύτερο φόβο που μπορεί να έχει ένα βιβλίο μέσα από την ανάγνωση της ιστορίας «Το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί» της Βασιλικής Κάργα.

Στη συνέχεια, έγινε συζήτηση για τους βιβλιοσκώληκες και, χρησιμοποιώντας γρανάζια και τουβλάκια, έκαναν αναπαράσταση της κίνησής τους. Έπειτα, γνώρισαν τον Λεξιδιώτη Χμ μέσα από το δεύτερο ομότιτλο βιβλίο της Κατερίνας Κρις, ενώ ένα ειδικό ασανσέρ με τροχαλία «ξεπήδησε» μέσα από την ιστορία και έγινε κατασκευή, ώστε να μπορεί ο Λεξιδιώτης να συνεχίσει να ταξιδεύει από λέξη σε λέξη.

Στο κλείσιμο της συνάντησης, οι μαθητές είχαν ελεύθερο χρόνο να ξεφυλλίσουν και να δανειστούν βιβλία από τον χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης, να ζωγραφίσουν και να παίξουν επιτραπέζια με τους συμμαθητές τους.

Για το τμήμα των παιδιών που συναντάται στο κτίριο Β, το σεντούκι επεφύλασσε πολλαπλές διαδρομές… ποιητικές, παραδοσιακές, αλλά διαδρομές στη φύση. Αφόρμηση στάθηκαν πάλι κεφάλαια από το βιβλίο του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Τα ψηλά βουνά» ώστε τα παιδιά να ταξιδέψουν στην παράδοση και τη φύση της Αρκαδίας. Η ιδιαίτερη ποικιλομορφία της Αρκαδίας έχει αποτελέσει άλλωστε πηγή έμπνευσης για λόγιους και καλλιτέχνες.

Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην έκθεση «Μνήμη και Εντύπωμα» που φιλοξενείται στο Στασινοπούλειο Ίδρυμα, και μέσα από γνωστικά παιχνίδια να την κατανοήσουν ευκολότερα.

Τέλος δημιούργησαν το δικό τους δέντρο της φύσης και της ποίησης καθώς και ένα μοναδικά διακοσμημένο νόμισμα.

Η Βιβλιοθήκη συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022 του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και οι καλοκαιρινές δραστηριότητες έχουν προσαρμοστεί μέσα από τα προτεινόμενα εργαστήρια.