Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2006 και ώρα 10.00 πμ, ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Φίλιππος Μανδηλαράς θα παρουσιάσει στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Σταδίου και Ριζών τα βιβλία του μέσα από θεατρικό παιχνίδι και θα κουβεντιάσει μαζί τους στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου.

 

Ο ίδιος λέει: “Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1965 κι ακόμα ζω εκεί. Τώρα αν μου αρέσει ή όχι, μην με ρωτάτε… Σπούδασα γαλλική φιλολογία (μάλλον κατά τύχη), και, την εποχή που βρισκόμουνα στο Παρίσι, ανακάλυψα τα Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής που, παράλληλα με την κοινωνική ανθρωπολογία και την εθνολογία με ενθουσίασαν. ‘Ετσι, όταν γύρισα στην Ελλάδα ξεκίνησα μαζί με δυο φίλες μου να προσαρμόζω τη μέθοδο της Δημιουργικής Γραφής για παιδιά στα ελληνικά δεδομένα.

Ξέρετε, μερικές φορές τα πράματα έρχονται από μόνα τους, ίσως γιατί σ΄αρέσει να πειραματίζεσαι. Αυτό λοιπόν έγινε και μ’ εμένα. Το ένα έφερε το άλλο και να ‘μαι τώρα να γράφω βιβλία για παιδιά και να τα ανεβάζω αυτοσχέδιες παραστάσεις στα σχολεία. Επειδή όμως η συγγραφή των βιβλίων είναι πολύ μοναχική ενασχόληση, πάντα προτιμώ να τα γράφω με άλλους γιατί, τις περισσότερες φορές, η ανταλλαγή ιδεων οδηγεί σε πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Αφήστε που το διασκεδάζουμε κιόλας!”

 

Την εκδήλωση διοργανώνει το “Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-Βιοχάλκο” στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου 2006).