Στη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας συναντήσεων, οι μαθητές του τμήματος της Παιδικής Βιβλιοθήκης συνέχισαν να ανακαλύπτουν στοιχεία για τα «Χμ!», τα μικροσκοπικά πλασματάκια έμπνευσης που ζουν στο χαρτί.

Αρχικά, έγινε μια σύντομη παρουσίαση του βιβλίου «Σχεδόν τα πάντα για τα Χμ!» της Κατερίνας Κρις και έτσι, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής τους. Στη συνέχεια, συμμετείχαν σε ένα κυνήγι θησαυρού, ώστε να μάθουν ποια είδη «Χμ!» κρύβονται στα τετράδιά τους. Αργότερα,  χρησιμοποίησαν LEGO®, για να κατασκευάσουν μια «Χμυξίδα» την οποία στροβίλισαν σε έναν τυχερό δίσκο, και βρήκαν τους αντίστοιχους κρυμμένους κώδικες QR στον χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης.

Παράλληλα, συμπλήρωσαν το Τετράδιο Φαντασίας τους με νέες σελίδες, ενώ με τη χρήση ρομποτικού υλικού, κατασκεύασαν μια ρομποτική σβούρα για να γίνουν ειδικοί στο μαγικό στροβίλισμα των «Χμ!». Έπειτα, έκαναν ένα ταξίδι αλγοριθμικής σκέψης στον «Μεγάλο Χαρτοχάρτη Χαρτιού των Χμ!» με τη βοήθεια της μέλισσας Beebot. Στο κλείσιμο της συνάντησης, δανείστηκαν βιβλία της σειράς «Οι ανακαλύψεις του Έγκμοντ Κλαβιέ για τα Χμ!» και άλλα της δικής τους επιλογής.

Για το τμήμα των παιδιών που συναντάται στο κτίριο Β, το σεντούκι επεφύλασσε Φτερωτές διαδρομές ανάγνωσης…  Με αφορμή ένα ακόμη κεφάλαιο από το βιβλίο του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Τα ψηλά βουνά» τα παιδιά ταξίδεψαν και γνώρισαν τον κόσμο των αποδημητικών πουλιών, έπαιξαν και δημιούργησαν τις δικές τους μοναδικές φωλιές.

Η Βιβλιοθήκη συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022 του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και οι καλοκαιρινές δραστηριότητες έχουν προσαρμοστεί μέσα από τα προτεινόμενα εργαστήρια.