Το Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-ΒΙΟΧΑΛΚΟ, τον Σεπτέμβριο του 2009 ξεκίνησε να προσφέρει μαθήματα Ζωγραφικής Ενηλίκων, με διδασκαλία της κ. Καλλιόπης Σταματάρη, εικαστικό,  με σπουδές στη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και στο εξωτερικό.

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι της Ζωγραφικής λειτουργεί κάθε Δευτέρα εναλλάξ για το τμήμα αρχαρίων, μεσαίου επιπέδου και προχωρημένων στο ισόγειο του κτιρίου Β’ του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος, στο Στάδιο Τεγέας.

Οι μαθητές διδάσκονται βασικές αρχές σχεδίου και χρώματος, με παράλληλες διδασκαλίες/ομιλίες και αναφορές σε διάσημους ζωγράφους, τεχνοτροπίες και ρεύματα ζωγραφικής. Μέσω του μαθήματος, καλλιεργούνται οι δημιουργικές δυνατότητές τους, η ενθάρρυνση της προσωπικής και ομαδικής έκφρασης, η εξοικείωση με τη γνώση της εικαστικής γλώσσας καθώς και η καλλιέργεια του αισθητικού κριτηρίου. Όλα αυτά προκύπτουν από αγάπη και προσωπική δουλειά, αλλά και από εσωτερική αναζήτηση.

Το ενδιαφέρον για το μάθημα της Ζωγραφικής μέσα στα χρόνια που πέρασαν, παραμένει αμείωτο. Αυτό επιβεβαιώνεται από τον αριθμό νέων αιτήσεων, κυρίως δε, από τα πολλά, διαφορετικά και αξιοθαύμαστα έργα που έχουν δημιουργήσει οι μαθητές μέσα σε αυτό το διάστημα.

Το εργαστήρι Ζωγραφικής, καθιέρωσε και πραγματοποιεί εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία και εκθέσεις, ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν το αντικείμενο της τέχνης που διδάσκονται, να αναπτύξουν κριτική σκέψη σχετικά με τη ζωγραφική, να εμπλουτίσουν το ταλέντο τους με βάση αυτά που βλέπουν, έξω από την αίθουσα διδασκαλίας τους. Η αρχή έγινε με την επίσκεψη των μαθητών στην αναδρομική έκθεση «Γιάννης Μόραλης» στο Μουσείο Μπενάκη τον Δεκέμβριο του 2018. Τον Οκτώβριο του 2019 οι μαθητές του Εργαστηρίου Ζωγραφικής, μαζί με τους μαθητές του Εργαστηρίου Κεραμικής, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – Μέγαρο Σταθάτου στην Αθήνα, στην έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός».

Τα έργα του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου της Ζωγραφικής εκτίθενται κάθε δύο χρόνια σε έκθεση που διοργανώνει το Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος – ΒΙΟΧΑΛΚΟ στο Στάδιο Τεγέας. Το κοινό έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά τη δουλειά των νέων ζωγράφων και αυτό, αποτελεί κίνητρο για συμμετοχή όλο και περισσότερων στο Εργαστήρι.

Τα καλύτερα έργα κόσμησαν τις σελίδες του ημερολογίου του Ιδρύματος, για το έτος 2015 και το 2020.

Το μάθημα της Ζωγραφικής παρέχεται δωρεάν.