Μαθήματα πληροφορικής  πραγματοποιούνται και για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τεγέας με την υποστήριξη του Ιδρύματος μέσω του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, σε διδασκαλία του κ. Σχίζα από την Ε-Γνώση.
Τα μαθήματα απευθύνονται στους μαθητές των Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων του σχολείου έχουν διάρκεια δύο ωρών την εβδομάδα και πραγματοποιούνται το Σάββατο, ούτως ώστε να μην απασχολούν τους μαθητές τις καθημερινές από τα υπόλοιπα μαθήματα του σχολείου. Οι μαθητές διδάσκονται χειρισμό προγραμμάτων Word, Excel, Powerpoint, internet και λειτουργικού συστήματος.

Παράλληλα, από την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-22, ξεκίνησε η λειτουργία τμήματος  (Δι)αγωνιστικής Ρομποτικής. Οι  μαθητές που συμμετέχουν σε αυτό το τμήμα, διδάσκονται προγραμματισμό με εξειδικευμένα προγράμματα και προετοιμάζονται για συμμετοχή σε πανελλήνιους διαγωνισμούς.

Το  Μάιο του 2022, οι μαθητές της Στ’ Δημοτικού του Δημοτικού Σχολείου Τεγέας, έλαβαν μέρος στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022 (https://wrohellas.gr/panellinios-diagonismos…/), που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Μετά από εντατική προετοιμασία , διαγωνίστηκαν στη θεματική : «1821-1921 : 100 χρόνια Σύγχρονη Ελλάδα» (κατηγορία με πίστα) Ε’ Δημοτικού – Γ’ Γυμνασίου και διακρίθηκαν στη 4η θέση Πανελλαδικά.

Από την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021, ο χώρος πραγματοποίησης των μαθημάτων είναι η αίθουσα υπολογιστών στο ισόγειο του δημοτικού σχολειου Τεγέας, ειδικά διαμορφωμένη και εξοπλισμένη με σύγχρονους υπολογιστές, ενώ τα μαθήματα (Δι)αγωνιστικής Ρομποτικής στο Εργαστήριο Πληροφορικής του Ιδρύματος στο Στάδιο Τεγέας.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται ακολουθώντας τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την COVID-19.