Το Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-ΒΙΟΧΑΛΚΟ, από το Νοέμβριο του 2000 προσφέρει μαθήματα για εκμάθηση Η/Υ  σε ενήλικες, σε συνεργασία με δασκάλους από πιστοποιημένες σχολές. Στην εποχή μας, η εκμάθηση Η/Υ κρίνεται πιο επιβεβλημένη από ποτέ. Η παρουσία του Η/Υ είναι συνυφασμένη πλέον με την καθημερινή μας ζωή, την εργασία, το σπίτι, το σχολείο. Η άντληση κάθε είδους πληροφορίας από το διαδίκτυο, η τηλεργασία, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η τηλεϊατρική, το ηλεκτρονικό εμπόριο, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι μερικά μόνο από τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν την κοινωνία της τεχνολογίας.

Τα μαθήματα ψηφιακής ενδυνάμωσης είναι δίωρης διάρκειας και πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση στο Εργαστήριο Πληροφορικής, που βρίσκεται απέναντι από το κτίριο Α’ του Πολιτιστικού Κέντρου στο Στάδιο Τεγέας.

Στόχος των μαθημάτων είναι η εξοικείωση των ενηλίκων > 50 ετών με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών για την αξιοποίηση των ψηφιακών  υπηρεσιών του Δημοσίου, την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών πληρωμών, τη διαχείριση των φακέλων υγείας & ασφάλισης, αλλά και τη χρήση ψηφιακών μέσων για να επικοινωνούν με μέλη της οικογένειας.

Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν σε κατοίκους της περιοχής, με προτεραιότητα στους κατοίκους της Τεγέας.