Το Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-ΒΙΟΧΑΛΚΟ, από το Νοέμβριο του 2000 προσφέρει μαθήματα για εκμάθηση Η/Υ ενηλίκων, σε συνεργασία με δασκάλους από πιστοποιημένες σχολές. Τα τελευταία χρόνια η συνεργασία πραγματοποιείται με την σχολή ηλεκτρονικών υπολογιστών E-γνώση.

Στην εποχή μας, η εκμάθηση Η/Υ κρίνεται πιο επιβεβλημένη από ποτέ. Η παρουσία του Η/Υ είναι συνυφασμένη πλέον με την καθημερινή μας ζωή, την εργασία, το σπίτι, το σχολείο. Η άντληση κάθε είδους πληροφορίας από το διαδίκτυο, η τηλεργασία, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η τηλεϊατρική, το ηλεκτρονικό εμπόριο, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι μερικά μόνο από τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν την κοινωνία της τεχνολογίας.

Τα μαθήματα εκμάθησης χειρισμού Η/Υ πραγματοποιούνται σε δύο κύκλους, διάρκειας 50 ωρών έκαστος, μέσα στο ακαδημαϊκό έτος σε συνεργασία με τη σχολή Ε-Γνώση. Οι ενότητες οι οποίες διδάσκονται, είναι οι ακόλουθες: Word, Excel, βασικές γνώσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και αναζήτησης στο διαδίκτυο (internet). Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο εργαστήριο πληροφορικής που βρίσκεται απέναντι από το κτίριο Α’ του Πολιτιστικού Κέντρου στο Στάδιο Τεγέας.

Το ενδιαφέρον για την εκμάθηση Η/Υ παραμένει αμείωτο. Το μάθημα παρακολουθούν ενήλικες και είναι εντυπωσιακό, ότι μεγάλο ποσοστό μαθητών καλύπτεται από την τρίτη ηλικία, η οποία επιθυμεί να συμβαδίζει με την εποχή της συνεχούς εξέλιξης, δείχνοντας ιδιαίτερο ζήλο.

Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν σε κατοίκους της περιοχής, με προτεραιότητα στους κατοίκους της Τεγέας.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται ακολουθώντας τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την COVID-19.