Το Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-ΒΙΟΧΑΛΚΟ,  τον Σεπτέμβριο του 2021 ξεκίνησε μαθήματα Φωτογραφίας, με εισηγητή τον επαγγελματία φωτογράφο Θοδωρή Παπαγεωργίου – Arcadia Images.

Η λέξη ″φωτογραφία″ είναι σύνθετη και απαρτίζεται από τις λέξεις φως και γραφή. Φωτογραφία είναι η τέχνη, η πρακτική και επιστήμη της δημιουργίας εικόνων μέσω της καταγραφής του φωτός, με τη χρήση ειδικών συσκευών, των φωτογραφικών μηχανών, που διαθέτουν σαν μέσο καταγραφής ψηφιακό αισθητήρα ή φιλμ. Η φωτογραφία στην εποχή του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι η ευρύτερα διαδεδομένη γλώσσα οπτικής επικοινωνίας.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη των πρακτικών δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν στην κατανόηση και κριτική ανάλυση της πανταχού παρούσας φωτογραφικής εικόνας. Επίσης στην προσωπική, καλλιτεχνική και επαγγελματική αξιοποίηση του φωτογραφικού μέσου.

Τα μαθήματα διαμορφώνονται γύρω από τους εξής διδακτικούς άξονες: εικόνα, τεχνολογία, επεξεργασία, διαχείριση, το φως, προοπτική & σύνθεση, καλλιτεχνική αποτύπωση, φωτογραφική εργασία & παρουσίαση, και αγορά της εφαρμοσμένης φωτογραφίας.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση στο Στασινοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Στάδιο Τεγέας, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους στην ευρύτερη περιοχή της Τεγέας, στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης του αντικειμένου.

Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν.