Το «Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος – ΒΙΟΧΑΛΚΟ», το 2008 δημιούργησε μεικτή Χορωδία Ενηλίκων, με χοράρχη τον κο Βασίλη Καρρά. Το 2010, τη διδασκαλία της χορωδίας ανέλαβε ο κος Παναγιώτης Καρπούζος, καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής. Από το 2014 μέχρι σήμερα, την διδασκαλία έχει αναλάβει ο κ. Βασίλης Ζάχαρης, καθηγητής Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης. Από το φθινόπωρο του 2019 το μουσικό ρεπερτόριο εμπλουτίστηκε και με πιο σύγχρονα έντεχνα μουσικά έργα εκτός των παραδοσιακών.  Από τον Ιανουάριο του 2020, τη διδασκαλία του μαθήματος συνοδεύει η καθηγήτρια πιάνου κ. Σταμάτα Κοτσιώνη.

Το τμήμα της μεικτής χορωδίας ενηλίκων πραγματοποιεί τα μαθήματά του κάθε Δευτέρα 18.30-20.00, στην αίθουσα θεάτρου του κτιρίου Α του Στασινοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου  του Ιδρύματος, στο Στάδιο Τεγέας. Πρόκειται για μονόφωνη χορωδία όπου ερμηνεύονται παραδοσιακά τραγούδια , αλλά και του ευρύτερου ελληνικού ρεπερτορίου.

Τα μέλη της χορωδίας είναι περίπου σαράντα (40), η πλειοψηφία δε, των χορωδών ανήκει στην ομάδα από την αρχή της δημιουργίας της. Εμφανίζεται με την δική της διακριτή στολή, που αποτελείται από μακρύ φόρεμα σκούρο μπλε για τις γυναίκες, μαντήλι σε αποχρώσεις του κόκκινου καθώς και διακριτική καρφίτσα με το έμβλημα του Ιδρύματος. Για τους άνδρες της χορωδίας η στολή αποτελείται από λευκό πουκάμισο, σκούρο μπλε ή μαύρο παντελόνι και κόκκινη γραβάτα.

Η χορωδία του Ιδρύματος διοργανώνει και παρουσιάζει κάθε χρόνο ετήσια εκδήλωση, με διαφορετική θεματολογία, που πραγματοποιείται στην αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος, στο Στάδιο Τεγέας και είναι ανοικτή για το ευρύ κοινό. Κάποιοι από τους τίτλους των ετήσιων εκδηλώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί μέσα σε αυτά τα χρόνια, είναι «Αφιέρωμα στην Θράκη», «Αφιέρωμα στην Άλωση της Πόλης», «Τα μάτια μέσα από το παραδοσιακό τραγούδι», «Ήχοι των Κάστρων», «Έλαιον και οίνος», «Έχει ο καιρός γυρίσματα».

Η χορωδία συμμετέχει ενεργά σε πολλές εκδηλώσεις και εκτός του Πολιτιστικού Κέντρου. Ενδεικτικά, ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο του 2010, συμμετείχε σε εκδήλωση του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η Αγκαλιά». Τον Ιούνιο του 2011, στην τελετή μνήμης πεσόντων αεροπόρων στην Επισκοπή Τεγέας, τον Ιούλιο του 2012, στα αποκαλυπτήρια του αδριάντα του Ιωάννη Αποστολόπουλου (καπετάν Γιάννακα) ήρωα του 1821, στην Βλαχοκερασιά Αρκαδίας. Μία ακόμη εμφάνισή της ήταν τον Δεκέμβριο του 2016, στο φεστιβάλ χορωδιών, στον χώρο του Ιδρύματος «Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη» στο Άστρος Κυνουρίας και άλλες.

Στις δράσεις της χορωδίας του Ιδρύματος συγκαταλέγονται και επισκέψεις για φιλανθρωπικό σκοπό. Το 2014 επισκέφθηκε το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου και τραγούδησε τα κάλαντα. Το 2015 επισκέφθηκε το ΄Ιδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Παντελεήμων» στη Σπάρτη. Την επόμενη χρονιά 2015-16 πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ίδρυμα «Κιβωτός του κόσμου» στην Αθήνα, ενημερώθηκε για το έργο του και τραγούδησε τα κάλαντα. Επιπλέον, η χορωδία του Ιδρύματος έχει επισκεφθεί αρκετές φορές το Δεκάζειο Γηροκομείο Τριπόλεως καθώς και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τριπόλεως την περίοδο των εορτών, για να τραγουδήσουν κάλαντα και να μοιράσουν δώρα.

Το 2012 καθώς και το 2019, η χορωδία του Ιδρύματος βρέθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να παρακολουθήσει την παράσταση «Γυναικείες φωνές στο δημοτικό τραγούδι» και το «Φεστιβάλ Χορωδιών και Φιλαρμονικών». Τον Μαϊο του 2018, τα μέλη της χορωδίας παρακολούθησαν την πρεμιέρα της συναυλίας με έργα του Μάνου Χατζιδάκι στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Στο ενεργητικό της χορωδίας υπάρχουν και οι από κοινού εμφανίσεις με άλλες χορωδίες. Τον Δεκέμβριο του 2016 διοργάνωσε κοινή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με την εκκλησιαστική χορωδία του Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνος Τριπόλεως. Ακούστηκαν εκκλησιαστικοί ύμνοι και κάλαντα του Δωδεκαημέρου.

Τον Οκτώβριο του 2017 οργάνωσε συνάντηση χορωδιών στο Στάδιο Τεγέας. Συμμετείχαν, εκτός από την χορωδία του Ιδρύματος, η χορωδία ενηλίκων Δήμου Βόρειας Κυνουρίας καθώς και η χορωδία «Οκτάβα» του μουσικού συλλόγου Σπετσών.

Τον Οκτώβριο του 2019, η χορωδία συμμετείχε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Ελληνορθόδοξης παράδοσης Νεμέας, στην πρώτη χορωδιακή συνάντηση που οργάνωσαν οι υπεύθυνοι του Συλλόγου στη Νεμέα, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Το μάθημα της χορωδίας παρέχεται δωρεάν.