Τη Δευτέρα, 14.10.2019 οι μαθήτριες των εργαστηρίων κεραμικής και ζωγραφικής του Ιδρύματος πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – Μέγαρο Σταθάτου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός». Η αρχαιολόγος, κ. Μαριέττα Κυπριωτάκη, ξενάγησε τις μαθήτριες στο σύνολο της έκθεσης συνοδεία των δασκάλων τους κ. Λίας Κελαϊδή και κ. Καλλιόπης Σταματάρη. Οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα σπάνια έργα κεραμικής του Πικάσο, να εκφράσουν τις απορίες τους και να αναπτύξουν τον διάλογο και την κριτική σκέψη τους γύρω από τα έργα.
Η έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» οργανώθηκε στο πλαίσιο της σειράς εκθέσεων «Θεϊκοί διάλογοι» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Πρόκειται για έναν ζωντανό και πρωτότυπο διάλογο ανάμεσα σε 68 σπάνια κεραμικά και σχέδια του Πικάσο με πτηνά, τετράποδα και θαλάσσια όντα, ανθρώπινες μορφές, μυθολογικά ή μειξογενή όντα καθώς και άλλα έργα εμπνευσμένα από αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες, τα οποία «συνομιλούν» θεματικά με 67 αρχαιότητες, δημιουργώντας έναν ακόμη «Θεϊκό διάλογο» μεταξύ της αρχαίας ελληνικής και της μοντέρνας τέχνης.
Η εν λόγω επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων επιμόρφωσης του Ιδρύματος, προκειμένου οι μαθητές των καλλιτεχνικών εργαστηρίων να κατανοούν σφαιρικά το αντικείμενο που διδάσκονται μέσα και έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας τους.