Την Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου 2024 μέλη των καλλιτεχνικών εργαστηρίων και της λέσχης ανάγνωσης του Ιδρύματος επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, στο κεντρικό κτίριο του Συντάγματος.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με την ξενάγηση στην έκθεση με τίτλο «Αντικρίζοντας την Ελευθερία», η οποία εκτείνεται στο Περιστύλιο,  Αίθουσα Τροπαίων και Αίθουσα Υπασπιστών από τον επιμελητή της έκθεσης Δρ. Θοδωρή Κουτσογιάννη, Ιστορικό της τέχνης και Έφορο της Συλλογής Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων.

Στη συνέχεια την ομάδα υποδέχτηκε η κ. Αθηνά Μ. Συναρέλλη, Αναπλ. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης της Βουλής, η οποία μας περιέγραψε τις υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης, αλλά και τη διαδρομή από την ίδρυσή της έως σήμερα. Για όλα τα μέλη της ομάδας επίσκεψης υπήρχε αναμνηστικό δώρο με τον κατάλογο της έκθεσης, σελιδοδείκτες και ενημερωτικό φυλλάδιο της Βιβλιοθήκης.

Με τη συνοδεία της κ. Συναρέλλη, η περιήγηση συνεχίστηκε εκτός από το αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης, και στην αίθουσα με τις πολύτιμες εκδόσεις, όπου η κ.  Ασπασία Παπακωνσταντίνου, Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινοβουλευτικής Βιβλιοθήκης μας έδωσε την ευκαιρία να ξεφυλλίσουμε σπάνιες εκδόσεις που αναφέρονται στην Πελοπόννησο.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μία ολιγόλεπτη παρακολούθηση από τα θεωρεία της Αίθουσας Συνεδριάσεων της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου.

Ευχαριστούμε θερμά τόσο το προσωπικό της Βιβλιοθήκης της Βουλής, όσο και όλους όσους φρόντισαν ώστε η ομάδα του Ιδρύματος να τύχει τόσο ένθερμης υποδοχής και περιποίησης.