Την Παρασκευή 13.05.2022 οι μαθητές των τάξεων Β, Γ και Ε επισκέφθηκαν την Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος προκειμένου να συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής, προσαρμοσμένο σύμφωνα με τη θεματική ενότητα δεξιοτήτων, που είχε επιλέξει κάθε τάξη.

Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε και υλοποιήθηκε από την Μαρίνα Ραουζέου, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με μεταπτυχιακές σπουδές στις Νέες Τεχνολογίες για την Εκπαίδευση.

Οι μαθητές της Β’ τάξης με θεματική Επαγγέλματα – «Κουκλοπαίζουμε» κατασκεύασαν μία ρομποτική συσκευή αυλαίας κουκλοθέατρου.

Οι μαθητές της Γ’ τάξης με θεματική Επαγγέλματα – «Γνωριμία με τα επαγγέλματα του παρελθόντος» ενθυμούμενοι το επάγγελμα του αμαξά, κατασκεύασαν μία ρομποτική άμαξα με άλογο.

Τέλος οι μαθητές της Ε’ τάξης με θεματική «Ας γνωρίσουμε έναν επιστήμονα» δημιούργησαν εναν αυτοματοποιημένο μηχανισμό κρεμαγιέρας εμπνευσμένο από τα μηχανικά μοντέλα του Λεονάρτνο Ντα Βίντσι..