Σήμερα, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο “Γέρος του Μοριά” διηγείται»  με τους μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Τεγέας, στο κτίριο Β του Στασινοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου.

Τo εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο “Γέρος του Μοριά” διηγείται» αφορµάται από ένα ιστορικό έγγραφο της Πελοποννησιακής Γερουσίας για να ξετυλίξει το κουβάρι των γεγονότων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, µε άξονα τη ζωή και τη δράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, μιας από τις πιο εμβληματικές μορφές της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να συνεισφέρει στο αναλυτικό σχολικό πρόγραµµα, αλλά και ευρύτερα στον δηµόσιο διάλογο για την Ελληνική Επανάσταση.

Το εκπαιδευτικό υλικό σχεδιάστηκε υπό την επιστηµονική επίβλεψη του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύµατος Ερευνών και µε την υπόστηριξη του Κοινωφελούς Ιδρύµατος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλου-ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Το πρόγραµµα µπορεί, κατόπιν επικοινωνίας στο 2710 557111 & 2710 556835 και στο info@msvf.gr  να:

  • πραγματοποιηθεί στο Στασινοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος στο Στάδιο Τεγέας για τα σχολεία της Αρκαδίας και των κοντινών περιοχών όμορων νομών
  • αποσταλεί και να δανειστεί σε σχολικές µονάδες της χώρας και σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, εντελώς δωρεάν.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ