Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα των καλοκαιρινών δράσεων «Το σεντούκι του καλοκαιριού» στο Στασινοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο. Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας με τίτλο «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και ης Ζωρζ».

Τα παιδιά που συμμετέχουν στις φετινές καλοκαιρινές δράσεις άνοιξαν το σεντούκι του καλοκαιριού και ξεκλείδωσαν το σύνθημα “100”: γνώρισαν τις συγγραφείς και φίλες Άλκη Ζέη και Ζωρζ Σαρή, για τις οποίες φέτος γιορτάζουμε 100 χρόνια από τη γέννησή τους. Σχημάτισαν τον αριθμό “100” χρησιμοποιώντας βιβλια των δύο συγγραφέων και αμέσως μετά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες με εναλλασσόμενες δραστηριότητες στις δυο συναντήσεις της πρώτης εβδομάδας.

Με αφορμή το βιβλίο «Το καπλάνι της βιτρίνας», τα παιδιά περιπλανήθηκαν στα φανταστικά ταξίδια του καπλανιού, στη συνέχεια δημιούργησαν με ψηφίδες το δικό τους καπλάνι και κατέγραψαν τις εμπειρίες τους στο ημερολόγιό τους. Στο τέλος της συνάντησης, απάντησαν στο αγαπημένο ερώτημα της ιστορίας «ΕΥ-ΠΟ;» «ΛΥ-ΠΟ;».

Παράλληλα, στο εργαστήριο Ρομποτικής & Φιλαναγνωσίας, αφού διάβασαν τα βιβλία «Η κυρία Κλοκλό στολίζεται» και  «Η κυρία Κλοκλό διαβάζει»  συζήτησαν για τον χαρακτήρα της πρωταγωνίστριας γάτας,  εικονογράφησαν στιγμιότυπα από τις αφηγήσεις και αξιοποιώντας το ρομποτικό υλικό, ζωντάνεψαν την πρωταγωνίστρια, Η κυρία Κλοκλό, επιβεβαιώνοντας το σύνθημα «Είμαι η κυρία Κλοκλό και πάντα κάτι κυνηγώ!».

Στο τέλος κάθε συνάντησης, όλοι οι συμμετέχοντες δανείστηκαν βιβλία των αγαπημένων συγγραφέων Ζέη και Σαρή, καθώς και άλλα δικής τους επιλογής.